Според изчисленията на астроном от университета на Хавайските острови Меркурий ще изчезне

...
Според изчисленията на астроном от университета на Хавайските острови Меркурий ще изчезне
Коментари Харесай

До 5 млрд. години Меркурий може да изчезне след сблъсък със Слънцето или Венера

Според изчисленията на астроном от университета на Хавайските острови Меркурий ще изчезне от Слънчевата система, откакто се сблъска с Венера или Слънцето.

Астрономът е следил придвижването на планетите, с цел да планува тяхната траектория за милиарди години напред. Според експерта Меркурий ще се удари в най-близките до него небесни тела – Венера или Слънцето, след 5 милиарда години.

Този евентуален конфликт с нищо няма да заплаши Земята или друга от планетите в Слънчевата система, споделят от университета на Хавайските острови.

От четири века астрономите гадаят до каква степен е постоянна Слънчевата система и какъв брой дълго ще могат да просъществуват нейните планети, без да се сблъскат една с друга или да изхвърлят някоя " непотребна "  зад рамките й вследствие на гравитационни взаимоотношения.

Отговорът на този въпрос е изключително комплициран и трудоемък от изчислителна позиция и едвам през последните 20 години учените започнаха съществено да се занимават с него, с помощта на бързото развиване на суперкомпютрите.

През последното десетилетие учените са улеснени с развиването на компютрите и съществено са се заели със задачата да предсказват бъдещото разположение на телата от Слънчевата система.

Последният свръхестествен план е на Дероен Гомърс, който направи интерактивна карта на Слънчевата система. От нея почитателите на Космоса могат да видят по какъв начин планетите се движат към Слънцето.

На картата може да предвижите всеки един от обектите и да ревизирате за какъв интервал от време обикаля към Слънцето. Също по този начин може да се движите напред и обратно в годините, с цел да разберете точното разположение на планетите в избран интервал.

Авторът разяснява, че картата не е напълно точна, защото размерът на планетите е подобен. Интерактивната карта jeroengommers е налична за всеки.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР